Eerdere tentoonstellingen

Ca. 1980 – 2013

Wanneer precies ze begon met schilderen weet Els eigenlijk niet. Maar het greep haar en liet haar niet meer los. Vanaf begin jaren ’80 tot aan vandaag, bijna elke dag is ze in haar “kamertje” aan het werk. Ze gebruikt waterverf, pastel of potlood voor het vastleggen van landschappen, huizen,  kerkjes, vogels, en meer.

Ze nam les bij Yvon Dielen, en volgde later ook cursussen modeltekenen. Zo’n 15 jaar geleden ging ze schilderen bij Pieter Schouten en sloot zich aan bij de groep die, tot voor kort onder zijn leiding, wekelijks aan het werk is in De Oude School in Kortenhoef.

In 1988 exposeerde ze voor het eerst met haar werk in de Openbare Biobliotheek in haar woonplaats Loenen aan de Vecht. In 1993 nam ze deel aan een groepstentoonstelling, opnieuw in de bibliotheek in Loenen. Een solo tentoonstelling had ze hier weer in 2001. Haar week sierde de gangen van Woonzorgcentrum ‘ t Kampje, ook in Loenen, in 2004. Een goede vriendin zorgde in 2007 voor een expositie in de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen in Meppel. Inmiddels zijn haar werken ook deel van de jaarlijkse groepstentoonstelling van de schildersgroep van Pieter Schouten in De Oude School in Kortenhoef. In 2008 kreeg haar werk daar zelfs een  centrale plaats. De eerstvolgende groepstentoonstelling is in het Pinksterweekend te zien. Ook alweer sinds een aantal jaren is haar werk te zien in de wachtruimte van huisarts Paul Klever in Vreeland. Deze presentatie wisselt zo’n twee keer per jaar.

Aandacht voor het inlijstwerk is hier ook op zijn plaats. Dit wordt al vele jaren met veel liefde en kunde verzorgd door Inez Jonkman. De juiste verhoudingen en de keuze van het passe-partout halen het beste uit de schilderijen naar voren. Inez maakte ook alle foto’s van het werk van Els.