Overzichtstentoonstelling 2013

Overzichtstentoonstelling 2013 aquarellen Els Sillevis

De Oude School, Kortenhoefsedijk 145,  Kortenhoef. Donderdag 9 mei t/m zondag 12 mei 2013.

Els Sillevis (1923) begon ruim 30 jaar geleden met schilderen. De aquarellen van de Loenense schilderes kenmerken zich door de opvallend diepe en heldere kleuren. Ze kiest voor landschappen, groepjes huizen, kerkjes,  en vooral vogels. Behalve met waterverf werkt zij ook graag met pastel en potlood.

Eigen stijl

Haar vroegere werken zijn verfijnd en bijzonder gedetailleerd. Haar onderwerpen – bloemen, stillevens – krijgen iets eigens en overstijgen het alledaagse. In de tijd zie je een ontwikkeling van het detail naar de grotere lijnen. Landschappen of groepen huizen worden doorgewerkt naar een zekere mate van abstractie. Zij durft te experimenteren met kleur en vorm.

Liefde voor de natuur

Els Sillevis blijft al die jaren geboeid en geïnspireerd door de natuur. Vogels in haar directe omgeving, beelden opgedaan op vakanties in o.a. Frankrijk, Italie en Polen. Maar ook legt zij de bijzondere sfeer vast van het Friese landschap en de Waddeneilanden. De liefde voor haar onderwerpen zijn voelbaar, of dit nu een verweerde boerderij is, een dood muisje, een bloem, of een slapende hond.

Exposities

Als lid van de schildersgroep van Pieter Schouten exposeert  Els Sillevis jaarlijks met deze groep in De Oude School in Kortenhoef. In 2008 vormde haar werk het hoofddeel van deze groepsexpositie. Solo-exposities waren er in Loenen aan de Vecht in de Openbare Bibliotheek en in Woonzorgcentrum ’t Kampje. In Meppel was haar werk een maand te zien in de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen. In de huisartspraktijk van dr. Klever in Vreeland heeft zij een doorlopende presentatie van werken, die elk half jaar wisselt. Voor het eerst is nu een overzicht van haar werk te zien.